زنگ خطر برای صنعت پوشاک ترکیه
گروه مترجمین مجله: همگام با عمیقتر شدن بحران در صنعت پوشاک ترکیه، کاهش صادرات این کشور به اروپا وضعیت نامساعد فعلی را تایید میکند. در همین ارتباط، گورکان تکین رئیس هیئتمدیره انجمن صادرکنندگان پوشاک مدیترانه (AHKIB) گفت: ترکیه اکنون به یکی از گرانترین کشورهای جهان در زمینه تولید پوشاک تبدیل شده است و تضعیف رقابتپذیری صنعت پوشاک این کشور در بازارهای اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان به سطوح هشداردهندهای رسیده است. به گفته وی، صنعت پوشاک ترکیه در 7 ماهه ابتدای سال کاهش 10 درصدی صادرات را تجربه کرده و میزان کاهش صادرات اعضای AHKİB نیز حدود 1.1 درصد بوده است.
تکین خاطرنشان کرد: «غولهای مد و پوشاک اروپایی اکنون در حال انتقال تجهیزات خود به کشورهای خاور دور، در درجه اول پاکستان، هند و کشورهای شمال آفریقا هستند. متاسفانه بهدلیل افزایش هزینهها در برابر روند ثابت نرخ ارز، دیگر فرصت رقابت با این کشورها را نداریم.»
درخواست برای وامهای مقرون به صرفه و بلندمدت
به گفته رئیس هیئتمدیره AHKİB: «در بخش بزرگی از اروپا، بهدلیل تورم و عدمقطعیتهای اقتصادی، عادات هزینه مصرفکنندگان تغییر کرده است. با کاهش سرعت رشد اقتصادی، بهویژه در بازارهای بزرگ مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا، مصرفکنندگان محتاطتر میشوند. در این چشمانداز نوظهور، صادرات ما بهعنوان صنعت پوشاک ترکیه، در بازار اسپانیا 25 درصد، در بازارهای فرانسه و ایتالیا 16 درصد و در بازار آلمان 10 درصد در دوره ژانویه تا جولای 2024 کاهش یافته است. صنعت پوشاک که در 7 ماه گذشته 10.4 میلیارد دلار صادرات داشته، در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 723 میلیون دلار در بازارهای اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان ضرر کرده است. این ضررها بقای شرکتهای ما را بهطورجدی دشوار میکند. ما انتظار داریم که برای بقای صنعت پوشاک و ادامه تولید پایدار آن، وامهای مقرونبهصرفه و بلندمدت تحت حمایت اگزیمبانک و صندوق ضمانت اعتباری ترکیه به فوریت اجرا شود.»
لزوم اعمال تبعیض مثبت برای صنایع پوشاک بهعنوان منبع اشتغال
گورکان تکین با تاکید بر اینکه صنعت پوشاک برای حدود یک میلیون نفر اشتغال ایجاد میکند و یکی از صنایع پیشرو در صادرات ترکیه است، گفت: «شرکتهایی که در برابر تعطیلی مقاومت کردهاند، مجبور به اخراج کارگران شدهاند، ضمن اینکه چندین شرکت درهای خود را بستهاند یا در مواجهه با افزایش هزینه، افزایش قیمت برق، سوخت و گاز طبیعی اعلام ورشکستگی کردهاند.»
وی در ادامه سخنان خود گفت: «تعداد کسانی که شرایط صنعت پوشاک را سخت و غیرمعمول ارزیابی میکنند در حال افزایش است. ما معتقدیم برای جلوگیری از زیانهای جبرانناپذیر، باید در صنایع پوشاک که منبع اشتغال هستند، از طریق کاهش مالیات، تسهیلات مالی، مشوقهای کارآفرینی زنان، حمایتهای توسعه منطقهای و مشوقهای تولید پایدار، تبعیض مثبت اعمال شود و انتظار داریم که دولت ترکیه گامهای فوری در این راستا بردارد.»