دیدگاهمطالب ویژه

بازار نساجی یک زنجیره به‌هم‌متصل است

گفتگوی ماهنامه «صنعت نساجی و پوشاک» با مهندس غلامرضا سلامتی مدیرعامل شرکت بوریا

به عنوان اولین سوال، شرکت بوریا را برای خوانندگان نشریه معرفی نمایید.
شرکت بوریا در زمینه نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای تخصصی صنعت نساجی، فرش و پوشاک فعالیت می‌کند. بیش از دو دهه است که شرکت بوریا در این حوزه‌ها فعالیت می‌کند و از شرکت‌های قدیمی این عرصه محسوب می‌شود.
تعداد محصولات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری این شرکت درحال‌حاضر بسیار زیاد شده است. اما اگر بخواهم از ابتدا عرض کنم، اولین نرم‌افزار ما، نرم‌افزار طراحی و بافت‌ریزی فرش و طراحی و بافت‌ریزی پارچه ژاکارد و طراحی دابی بود. سپس وارد حوزه پوشاک شدیم و نرم‌افزار طراحی و چیدمان الگوی جمینی را به بازار عرضه کردیم. الان هم در حوزه تولید، انبارداری، منابع انسانی و نرم‌افزارهای فروش فروشگاهی و حسابداری فروش فعال هستیم و این موارد جزو محصولات جدید ما محسوب می‌شوند.
به‌عنوان‌مثال، ما نرم‌افزاری تحت عنوان مدیریت یکپارچه خط تولید کارخانه فرش ارائه می‌کنیم؛ این نرم‌افزار یک سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان (ERP) است که کل فرآیند تولید، فروش، انبارداری و حتی فروشگاه‌ها را کنترل می‌کند. در کنار این محصول، یک نرم‌افزار جامع انبار را طراحی کرده‌ایم که به درد همه صنایع از جمله صنایع نساجی و تولید نخ و پارچه می‌خورد و هر واحدی که انبارداری انجام می‌دهد، می‌تواند از این نرم‌افزار استفاده کند.

بازخورد مشتریان شما در مورد محصولات و خدمات شرکت بوریا به چه صورت بوده است؟
محصولات قدیمی شرکت بوریا، در حال حاضر هزاران کاربر در سراسر ایران و جهان دارد و نه‌تنها در ایران، بلکه در خیلی از کشورهای دنیا شناخته شده است. در مورد محصولات جدید هم اگر بخواهم عرض کنم، این محصولات حدود یک سال است که به بازار عرضه شده و با وجود همین سابقه کم، استقبال بسیار خوبی از آنها صورت گرفته و کارخانجات از آنها استفاده می‌کنند.

نواوری‌های جدید مانند تکنولوژی دیجیتال، هوش مصنوعی و … تا چه میزان در محصولات شرکت استفاده می‌شود؟
این مباحث مورد علاقه من هم هست و در شرکت بوریا قطعا آنها را پیگیری کرده و برای آنها برنامه داریم. به عنوان مثال، به‌دنبال این هستیم که برای نرم‌افزارهای تولید خود، داشبوردهای هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی تولید ایجاد کنیم که برای مخاطبان آنها که مدیران صنعت هستند، بتوانند در نقش یک سیستم پشتیبان تصمیم‌گیری (decision support system) عمل کنند. این موضوع باعث می‌شود مدیران تولید بتوانند تصمیماتی مبتنی بر آمار و داده‌های واقعی بازار را اتخاذ کنند.

وضعیت کلی صنعت نساجی و مشتریان شما به چه صورت است و آیا شرایط رکودی بازار در کار شما هم تاثیرگذار بوده است؟
بازار یک زنجیره است که همه بخش‌های مختلف آن به هم متصل هستند. بنابراین اگر بخشی از بازار خوب کار نکند، سایر بخش‌ها از جمله شرکت بوریا هم از آن متاثر می‌شوند. البته آنچه که در حوزه کاری ما هنوز کارکرد دارد، برند بوریا است و خداروشکر به رغم شرایط بازار، ما مخاطبان و مشتریان خود را داریم. با این حال، رکود حاکم بر بازار را ما هم احساس می‌کنیم و مخاطبان شرکت بوریا هم این موضوع را به ما منعکس می‌کنند.

چه برنامه‌هایی را برای آینده در نظر دارید؟
همیشه تولید و بازار به امید زنده است و ما هم با امید به آینده کار می‌کنیم. مخصوصا در ارتباط با محصولات جدیدی که خدمتتان عرض کردم، تیم توسعه بوریا گسترده‌تر از قبل شده و علیرغم شرایط بازار، در حال توسعه محصولات، افزودن محصولات جدید و کامل‌کردن سبد محصولات خود هستیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا